Fortsätt till huvudinnehåll

Årskrönika i bilder

Då har vi ännu en gång nått slutet av ett år, det känns inte alls länge sen vi påbörjade 2021. Alltid vid årets slut tycker jag om att summera året som varit. Det känns fint att tänka tillbaka på fina minnen och även tänka på vilka jobbiga stunder man tagit sig igenom. Så nu är det dags för vår årskrönika, kanske du känner igen dig på någon av bilderna ifall du tagit del av vår verksamhet under året som gått. 

Januari

I januari hade vi några få dagar med skrinnbar is och då passade vi på att göra några guidade skridskoturer. 

Vi hade också den årliga issäkerhetskursen med ovanligt "slaskigt" före på isen. 

Till issäkerhetskursen hör också övningar i livräddning. Denna kurs återkommer igen i januari 2022 ifall du ännu inte gått den. ;)

Februari 

I februari ordnade vi en utesovarnatt där vi bland annat byggde en quincy snöbivack. 
Vi satte också upp både vindskydd och tarp under utesovarnatten och deltagarna kunde välja sin sovplats. 


I Korsholm höll vi  kursen "Upptäck vintervandring" med både föreläsning och en dag utomhus på skidvandring. 
Lunchpaus vid den fina rastplatsen längs Iskmo-Jungsund vandringsled.


Sista helgen i februari hämtade vi hem denna lilla sötnos. Hon blir 1 år nästa vecka. 💓


Maj

I maj startade den riktiga säsongen och vi paddlade massor! 

Här är det paus vid Bockabron och Jesper instruerar deltagarna i hur vi ska paddla i de kommande forsarna. 


Vattennivån var rekordhög i Esse å detta år och resulterade i några ofrivilliga simturer. 

Min favoritväxt under våren är roslingen. Här blommade den vackert i Salamajärvi nationalpark. 


Ljuvlig dagspaddling i Salamajärvi nationalpark. 

Den årliga vårpaddlingen utfördes i år i Linnansaari nationalpark. 

Mäktiga klippor i Linnansaari. 


Solen går ner i Linnansaari. 
I maj startade också våra förmiddagsvandringsgrupper. 

Juni-juli

I juni hölls den årligt återkommande kajakpaddlingskursen. Detta år höll vi två kurser pga det stora intresset för paddling. 

I juni bar det iväg på äventyr. Innan midsommar åkte Camilla och Vilja iväg till Aktse för att vara stugvärd i fem veckor. Jesper och Laava kom ett par veckor senare. 

Utsikt över Rapadalen från Skierffeklippan. En av stugvärdens arbetsuppgifter var att skjutsa vandrarna över sjön med båt. I bakgrunden syns Tjakkeli. På dagsutflykt till Nammasj som ligger i Sarek nationalpark. 


SeptemberI september blev det mycket fjällvandring. Här är vi på ruskavandring mellan Hetta och Pallas. 


En del av gruppen uppe på Taivaskero. 


Två veckor senare guidade Camilla under Raitismajas ruskaresa till Äkäslompolo. Här uppe på Särkitunturi.


Oktober


Det blev ännu några vandringar i närregionen under oktober. Och många svamputflykter. 


Med massor av svamp. 

I år blev det också Wild Kids äventyrsläger under höstlovet. 

Här får barnen testa att använda ett tändstål. Alltid en favorit. 
November-December


I november åkte Camilla på vandringsresa till Portugal. Vi hade inte tänkt detta som någon rekognoseringsresa, men vem vet vad framtiden bjuder på? 


Det blev också en föreläsningskväll med turskidåkning som tema. I februari 2022 blir det också en vinterskidvandring i Salamajärvi nationalpark. 

Säsongens första skridskoskär. 


Sen hann vi med några turer innan snön kom. 

Årets sista uppdrag blev ett 50-årskalas där vi kockade en utelunch till födelsdagssällskapet. 

Här är nu ett axplock från vårt år. Det har varit många uppdrag under året med många olika åldersgrupper och många olika friluftsgrenar. Det har varit ett år rikt på upplevelser, varma människomöten och många härliga stunder i vår underbara natur. Jag ser tillbaka på året med värme och tacksamhet i hjärtat. För det kommande året har vi planerat in massor med nya kurser, vandringar och paddlingar och vi hoppas förstås att ni vill följa med oss ut på äventyr! Gott Nytt Uteår! 


Hjärtligt TACK till alla våra kunder för detta år. Hoppas vi ses igen under 2022! 


Kommentarer

 1. Thank you for sharing useful information with us. please keep sharing like this. And if you are searching a unique and Top University in India, Colleges discovery platform, which connects students or working professionals with Universities/colleges, at the same time offering information about colleges, courses, entrance exam details, admission notifications, scholarships, and all related topics. Please visit below links:  Chhatrapati Shahu Ji Maharaj University in Kanpur

  Dr. Rajendra Prasad Central Agricultural University in Samastipur

  Pandit S N Shukla University in Shahdo

  REVA University in Bangalore

  Malla Reddy University in Hyderabad

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

NatVenture 5 år!!

Kan ni fatta att det redan gått 5 år sen vi grundade NatVenture?! Det är helt otroligt hur snabbt 5 år har gått. I maj 2016 drog vi vår allra första kurs - mtbkurs för nybörjare och den kursen finns ännu med i vårt utbud och igår var sista kurskvällen för årets cyklister.   I maj 2016 höll vi vår allra första mtb-kurs för nybörjare.  Hösten 2016 guidade vi vår första vandring med övernattning i Rokua nationalpark. Tidig höstmorgon i Rokua. Wild Kids äventyrsläger skapade vi tillsammans med Ulrika första gången sommaren 2017. Nu är de årligen återkommande under höstlovet.  När jag var i tonåren minns jag hur pappa och jag satt hemma i köket i mitt barndomshem och funderade på vad jag skulle jobba med när jag "blev stor". I något skede pratade vi om att jag skulle bli vildmarksguide och pappa sa något i stil med "tänk om du skulle få jobba i vildmarken i Alaska" och där nånstans såddes nog ett frö till min dröm om att nån gång bli vildmarksguide. Vägen till att bli vi

Ledig dag i Dividalen nationalpark

Det känns nu som att vi kommit in i den andra ronden av vår vistelse här i Norge. Jobbet har börjat stabilisera sig och vi har nu två lediga dagar per vecka. Det betyder också att vi har mera ork att se oss omkring och utforska vår omgivning. Idag hade Jesper och jag ledig dag tillsammans och vi beslöt oss för att ta en dagstur på skidor i nationalparken Dividalen som inte ligger så långt borta från var vi bor. Dreggfjellet Finurliga infällda infoskyltar som berättar om områdets ekologi. Övre Dividalen nationalpark grundades 1971 och förstorades år 2006, den är hela 770 km² stor. Nationalparken har ett rikt djur- och växtliv och där finns speciellt många fågelarter. Det finns också många olika arter av rovdjur, men mest känd är parken för en av de tätaste populationerna av järv i hela Nordeuropa. Samerna har långa traditioner i Dividalen och namnet "Dividalen" kommer från samiskans ord "dievva" som betyder "en ganska rund, torr kulle"