Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagstrolleri på Larsmosjön och natt 1 av 5 avklarad.

När vi nu även har en egen liten båt tänkte vi byta paddlorna mot motorkraft och åka ut på något annorlunda denna fredagskväll.

Så igår bestämde vi oss för att packa väskorna fulla med mat och dricka, tält, liggunderlag och sovsäckar för att åka ut och trolla gös under kvällen/natten. Som alltid när man fiskar finns det mera mat och prylar med än vad det finns golvyta i båten, men så ska det vara. Tjusningen med trolling är att äta och dricka gott så länge man väntar på att något annat ska hända. :)

Vi åkte ut en 7-tiden och när vi kom till Larsmosjön började vi med att prova vår lycka på Pirilöfjärden men inget liv överhuvudtaget. Vi orkade kanske en dryg timme förrän vi beslöt att flytta på oss till mera kända ställen.

Börjar rigga spöna.

Sen kommer väntan, slöandet, skitsnacket och förhoppningarna.

Rullen fel väg, men allting är inte så enkelt att veta dom första gångerna. ;) 

Det regnade lite till och från, men nästan ingen vind överhuvudtaget vilket var tur, vår lilla skuta och vågor är ingen gemytlig kombination.

Utanför Vikarholmen började det hända saker och det tog inte länge förrän Camillas spö började dansa. Efter lite tvivel från hennes sida så vevar hon in en gös, inte stor men vi bestämde oss iaf. för att behålla den och äta den idag. När jag sedan tappat blodet ur den och skulle rensa den så sprattlade den till och försvann ner i det mörka vattnet. Jag var helt säker på att den skulle flyta upp igen några sekunder senare men så var inte fallet. Vi hittade aldrig gösen igen, men någon mås fick sig en ordentlig lunch istället.

Eftersom gösen är en stimfisk så trollade vi av denna plats ett antal gånger. Jag hade inga hugg överhuvudtaget medan Camilla hade några mindre hugg + en gädda på ungefär 1,5 kilo, som vi lät simma tillbaka.

Inget hände på en bra stund och vi bestämde oss för att äta våra medhavda smörgåsar, vi stannade motorn och bara njöt av tystnaden. Efter kvällsmaten orkade vi inte länge till och vi började båda frysa ganska rejält så vi beslöt oss för att börja tänka på var vi skulle slå upp tältet för natten, nästan 5 timmar ganska händelselös trolling fick räcka.
Majorn fick det bli, det är en liten holme utanför Gloskäret som egentligen bara består av berg. I myggstormen satte vi upp tältet åt lite choklad och somnade ganska snabbt.



Vår lugna hamn för natten. Lite vit färg delade vi med oss av åt klipporna men sånt får en fiskeracer stå ut med. 

Blött och ganska svalt denna morgon. Här var tältet redan halvvägs nere. 

På morgonen när vi packat ihop tältet och trollat lite till var vi väldigt hungriga och åkte till Camillas mammas och pappas husvagn för att äta frukost. Tack för frukosten! I och med detta har vi nu avklarat 1 av 5 av våra nätter på obebodd/obebyggd ö. Nästa blir förhoppningsvis med kajak.

/Jesper






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

Minisemester bland Ytterös sanddyner och Someros (mörka) skogar

Redan i våras nån gång bestämde sig min goda vän Christel och jag för att vi skulle delta i Somero nightrogaining som avgjordes 28-29.7. Vi beslöt oss också för att ta en liten minisemester och se nånting annat på samma gång som vi ändå körde ner. På torsdag eftermiddag började vår lilla roadtrip och på kvällen anlände vi till Ytterös campingplats i närheten av Björneborg. Ytterö, kanske mera känt som Yyteri, är en lång sandstrand på hela 6 km med stora sanddyner och öppet hav så långt ögat kan nå. Det blev ingen lång visit på Ytterö, men vi hann med en kvällsstund på stranden innan det blev dags att gå och lägga sig. Ytterö är en riktig pärla och jag önskar vi haft mera tid att utforska områdena omkring där det finns flera naturstigar och många fågeltorn. Man kan även göra utfärder till bla fyrön Kallo eller till någon av Reposaaris intressanta stränder. Igen en gång kan jag konstatera att det finns massor att se i det egna hemlandet också. Ytterös sanddyner. Vacker kväll p

Gott och blandat från 365

Fick en glad överraskning på posten idag, gratistidningen 365 från Partioaitta. Den utkommer endast två gånger per år, men så är den ju då faktiskt gratis, vilket inte är särskilt vanligt i dagens samhälle. Fanns en hel del intressant och nytt som jag tänkte dela med mig av här. Man kan prenumerera på 365 här! Finlands naturcentrum  Haltia  som finns beläget i Nuuksio öppnar sina dörrar den 31:a maj 2013. Haltia samlar hela Finlands natur under ett och samma tak. I huvudutställningen kan du bekanta dig med allt som våra 37 nationalparker har att bjuda på och i det gröna bandet presenteras huvudstadsregionens naturupplevelser. Kommer också att finnas specialutställningar, olika evenemang och en naturbutik där. Det låter spännande, hoppas kunna pricka in ett besök där under sommaren. National Geographic utser varje år "the adventurer of the year". Detta år förärades Felix Baumgarten med denna fina titel för sitt otroliga fallskärmshopp från 39045 meters höjd. Med dett