Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagstrolleri på Larsmosjön och natt 1 av 5 avklarad.

När vi nu även har en egen liten båt tänkte vi byta paddlorna mot motorkraft och åka ut på något annorlunda denna fredagskväll.

Så igår bestämde vi oss för att packa väskorna fulla med mat och dricka, tält, liggunderlag och sovsäckar för att åka ut och trolla gös under kvällen/natten. Som alltid när man fiskar finns det mera mat och prylar med än vad det finns golvyta i båten, men så ska det vara. Tjusningen med trolling är att äta och dricka gott så länge man väntar på att något annat ska hända. :)

Vi åkte ut en 7-tiden och när vi kom till Larsmosjön började vi med att prova vår lycka på Pirilöfjärden men inget liv överhuvudtaget. Vi orkade kanske en dryg timme förrän vi beslöt att flytta på oss till mera kända ställen.

Börjar rigga spöna.

Sen kommer väntan, slöandet, skitsnacket och förhoppningarna.

Rullen fel väg, men allting är inte så enkelt att veta dom första gångerna. ;) 

Det regnade lite till och från, men nästan ingen vind överhuvudtaget vilket var tur, vår lilla skuta och vågor är ingen gemytlig kombination.

Utanför Vikarholmen började det hända saker och det tog inte länge förrän Camillas spö började dansa. Efter lite tvivel från hennes sida så vevar hon in en gös, inte stor men vi bestämde oss iaf. för att behålla den och äta den idag. När jag sedan tappat blodet ur den och skulle rensa den så sprattlade den till och försvann ner i det mörka vattnet. Jag var helt säker på att den skulle flyta upp igen några sekunder senare men så var inte fallet. Vi hittade aldrig gösen igen, men någon mås fick sig en ordentlig lunch istället.

Eftersom gösen är en stimfisk så trollade vi av denna plats ett antal gånger. Jag hade inga hugg överhuvudtaget medan Camilla hade några mindre hugg + en gädda på ungefär 1,5 kilo, som vi lät simma tillbaka.

Inget hände på en bra stund och vi bestämde oss för att äta våra medhavda smörgåsar, vi stannade motorn och bara njöt av tystnaden. Efter kvällsmaten orkade vi inte länge till och vi började båda frysa ganska rejält så vi beslöt oss för att börja tänka på var vi skulle slå upp tältet för natten, nästan 5 timmar ganska händelselös trolling fick räcka.
Majorn fick det bli, det är en liten holme utanför Gloskäret som egentligen bara består av berg. I myggstormen satte vi upp tältet åt lite choklad och somnade ganska snabbt.



Vår lugna hamn för natten. Lite vit färg delade vi med oss av åt klipporna men sånt får en fiskeracer stå ut med. 

Blött och ganska svalt denna morgon. Här var tältet redan halvvägs nere. 

På morgonen när vi packat ihop tältet och trollat lite till var vi väldigt hungriga och åkte till Camillas mammas och pappas husvagn för att äta frukost. Tack för frukosten! I och med detta har vi nu avklarat 1 av 5 av våra nätter på obebodd/obebyggd ö. Nästa blir förhoppningsvis med kajak.

/Jesper






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

NatVenture 5 år!!

Kan ni fatta att det redan gått 5 år sen vi grundade NatVenture?! Det är helt otroligt hur snabbt 5 år har gått. I maj 2016 drog vi vår allra första kurs - mtbkurs för nybörjare och den kursen finns ännu med i vårt utbud och igår var sista kurskvällen för årets cyklister.   I maj 2016 höll vi vår allra första mtb-kurs för nybörjare.  Hösten 2016 guidade vi vår första vandring med övernattning i Rokua nationalpark. Tidig höstmorgon i Rokua. Wild Kids äventyrsläger skapade vi tillsammans med Ulrika första gången sommaren 2017. Nu är de årligen återkommande under höstlovet.  När jag var i tonåren minns jag hur pappa och jag satt hemma i köket i mitt barndomshem och funderade på vad jag skulle jobba med när jag "blev stor". I något skede pratade vi om att jag skulle bli vildmarksguide och pappa sa något i stil med "tänk om du skulle få jobba i vildmarken i Alaska" och där nånstans såddes nog ett frö till min dröm om att nån gång bli vildmarksguide. Vägen till att bli vi

Ledig dag i Dividalen nationalpark

Det känns nu som att vi kommit in i den andra ronden av vår vistelse här i Norge. Jobbet har börjat stabilisera sig och vi har nu två lediga dagar per vecka. Det betyder också att vi har mera ork att se oss omkring och utforska vår omgivning. Idag hade Jesper och jag ledig dag tillsammans och vi beslöt oss för att ta en dagstur på skidor i nationalparken Dividalen som inte ligger så långt borta från var vi bor. Dreggfjellet Finurliga infällda infoskyltar som berättar om områdets ekologi. Övre Dividalen nationalpark grundades 1971 och förstorades år 2006, den är hela 770 km² stor. Nationalparken har ett rikt djur- och växtliv och där finns speciellt många fågelarter. Det finns också många olika arter av rovdjur, men mest känd är parken för en av de tätaste populationerna av järv i hela Nordeuropa. Samerna har långa traditioner i Dividalen och namnet "Dividalen" kommer från samiskans ord "dievva" som betyder "en ganska rund, torr kulle"