Fortsätt till huvudinnehåll

Hösten på intåg

Hur har er sommar varit? För oss blev det en helt ok sommar fastän våren var lite kämpig. Våra fjällvandringar blev inställda, men utöver det så har det mesta gått enligt plan. Just nu skulle jag egentligen varit ute på fjället nånstans mellan Nikkaluokta och Abisko, men den vandringen blev som sagt inställd detta år. Vi hoppas i alla fall att höstens program ska gå att genomföra utan mera restriktioner, men det lär visa sig. Blir det nödvändigt med restriktioner så får vi rätta oss enligt dem och göra det bästa vi kan enligt situationen. 

Vi utgår nu från att allt ska fungera normalt och att vi kan hålla alla kurser som planerat. Så här kommer en liten uppdatering om vad som är på gång ännu under sensommaren och hösten. 

Paddlingskurser

Grundkurs i kanotpaddling

När? Måndag 17.8 kl. 18-20
Var? Svanen Camping
Pris? 30€/person (utrustning ingår)
Anmälan senast 16.8 till info@natventure.fi eller till Camilla på 044-9748738


Kvällspaddling längs Bennäs å

När? Måndag 24.8 kl. 18- ca 21
Var? Bussen åker från Konvaljevägen 1 i Jakobstad (båthamnen)
Pris? 35€/person (utrustning och busstransport till startplatsen ingår i priset)
Anmälan senast 21.8 till info@natventure.fi eller till Camilla på 044-9748738


Kanotexpeditionen

När? Lördag-söndag 12-13.9 Förträff torsdag 3.9
För mera info och anmälan se länken ovan.


Kanotpaddling längs Esse å.


Vandringskurser

Förmiddagsvandring för seniorer 


När? Startar måndag 7.9
Eftersom intresset för dessa vandringar varit stort så finns i höst hela fyra grupper att välja på. Två grupper går på måndagar och två på tisdagar. För mera info och anmälan se länken ovan eller på Nykarleby arbis hemsida. 


Dagsvandring längs Småbönders vandringsled

När? Lördag 19.9
För mera info och anmälan kolla länken ovan. 


Preppa för långvandring 

När? Lördag 26.9
Denna kurs är en kombo av föreläsning och vandring i vacker världsarvsmiljö i Svedjehamn på Björköby. För mera info och anmälan kolla länken ovan. 


Mörkervandring

När? Fredag 9.10
Perfekt för ett annorlunda fredagsmys med familjen! För mera info och anmälan, kolla länken ovan. 


På vandring i Norge.


Övriga event

Uteliv - Österbottens friluftsfestival

När? Lördag 5.9
Var? Lappfors vildmarkscenter
Detta vill du inte missa! En dag full av friluftsaktiviteter här i Österbotten. För mera info och anmälan kolla in Utelivs egen hemsida - https://www.uteliv.fi/


Ruskaresa till Äkäslompolo


När? 14-20.9
Var? Raitismaja, Äkäslompolo
Även i år är jag med som både rese- och vandringsguide under ruskaresan till Raitismaja i Äkäslompolo. Mera info om resan och bokningar 06-3180900/eller 0400-126830.

Aakenustunturi i höstskrud.

Vi ser väldigt mycket fram emot en aktiv höst full av paddling och vandring. Det kommer också att bli lite terrängcykling i något skede, men vi kommer ut med mera info om det i senare skede. Följ oss gärna på facebook, instagram eller kolla vår hemsida så får du de färskaste nyheterna. Hoppas vi ses i höst! 

Camilla

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

Minisemester bland Ytterös sanddyner och Someros (mörka) skogar

Redan i våras nån gång bestämde sig min goda vän Christel och jag för att vi skulle delta i Somero nightrogaining som avgjordes 28-29.7. Vi beslöt oss också för att ta en liten minisemester och se nånting annat på samma gång som vi ändå körde ner. På torsdag eftermiddag började vår lilla roadtrip och på kvällen anlände vi till Ytterös campingplats i närheten av Björneborg. Ytterö, kanske mera känt som Yyteri, är en lång sandstrand på hela 6 km med stora sanddyner och öppet hav så långt ögat kan nå. Det blev ingen lång visit på Ytterö, men vi hann med en kvällsstund på stranden innan det blev dags att gå och lägga sig. Ytterö är en riktig pärla och jag önskar vi haft mera tid att utforska områdena omkring där det finns flera naturstigar och många fågeltorn. Man kan även göra utfärder till bla fyrön Kallo eller till någon av Reposaaris intressanta stränder. Igen en gång kan jag konstatera att det finns massor att se i det egna hemlandet också. Ytterös sanddyner. Vacker kväll p

Gott och blandat från 365

Fick en glad överraskning på posten idag, gratistidningen 365 från Partioaitta. Den utkommer endast två gånger per år, men så är den ju då faktiskt gratis, vilket inte är särskilt vanligt i dagens samhälle. Fanns en hel del intressant och nytt som jag tänkte dela med mig av här. Man kan prenumerera på 365 här! Finlands naturcentrum  Haltia  som finns beläget i Nuuksio öppnar sina dörrar den 31:a maj 2013. Haltia samlar hela Finlands natur under ett och samma tak. I huvudutställningen kan du bekanta dig med allt som våra 37 nationalparker har att bjuda på och i det gröna bandet presenteras huvudstadsregionens naturupplevelser. Kommer också att finnas specialutställningar, olika evenemang och en naturbutik där. Det låter spännande, hoppas kunna pricka in ett besök där under sommaren. National Geographic utser varje år "the adventurer of the year". Detta år förärades Felix Baumgarten med denna fina titel för sitt otroliga fallskärmshopp från 39045 meters höjd. Med dett