Fortsätt till huvudinnehåll

På skattjakt med rörkamelerna

De flesta vet säkert att vi har en friluftsgrupp som figurerar på facebook, men för det mesta är det bara några få personer som deltar i aktiviteterna. Finns det någon där ute som tycker det verkar intressant så tveka inte att hänga på våra träffar. Vi tar gärna emot flera aktiva medlemmar till gruppen. Idag hade vi en geocachingrunda inplanerad och vi förflyttade oss med mountainbikes/rörkameler (rörkamel är en "synonym" till cykel som jag lärde mig i ungdomsåren).

Såphala spångar längs den "nya" stigen.

På väg mot Sandåsen.

Rundan var ca 13 km lång och vi rörde oss kring Sandåsen i Pedersöre. Alltid nu som då brukar vi cykla vid Sandåsen, där finns många stigar och vägar som går kors och tvärs. Vill man få till en längre runda så går det också att kombinera med Sandsund vandringsled. Idag höll vi oss till Sandåsen och hade även nöjet att hitta en ny stig som vi inte cyklat tidigare. Den var mycket smal och brant sluttande mot vattnet, men det var en riktigt rolig stig i vacker omgivning.

Vackra utsikter bjöd dagens tur på.


Vatten på båda sidor om stigen, gäller att hålla tungan rätt i mun.


Vi hade 8 cacher på vår lista idag, men sökte endast 5 och hittade 4. Av de 4 vi hittade var 3 stycken dessutom riktigt finurliga gömmor. Den sista vi hittade var en helt ny typ av cache för mig och jag skulle inte ha haft en aning om vad vi skulle göra om inte Jesper hade varit med. Det är alltid extra roligt att cacha när det är finurliga gömmor av något slag. Igen en fin tur i suveränt höstväder, även om uppslutningen var något skral. Roligt att kunna kombinera geocaching med cykling. Jag vet att det finns en hel del geocacher gömda ute på olika holmar i skärgården också så till sommaren kunde vi ordna en paddlings- och geocachingrunda om intresse finns. 

En mycket finurlig och annorlunda geocache. 

Microcache gömd på knepigt ställe. 




Vi ska även passa på att göra lite reklam för Axxells nya utbildning som startar i december i år "yrkesexamen i programtjänster för turister". Låter lite torrt, men handlar i stort sett om äventyr och äventyrsbanor. Så är du intresserad av att lära dig bygga äventyrsbanor och allt som hör till så ansök till utbildningen. Jag lovar att du inte ångrar dig, en av våra vigulärare kommer att dra kursen om den blir av, garanterat roligt och en examen på köpet, kan det bli bättre?? Kolla länken för mer info. 

Jakobsstegen är en typ av äventyrsbana.


Det var allt för denna gång, hoppas ni alla har en skön helg med mycket frisk luft! :)

/Camilla och Jesper


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

NatVenture 5 år!!

Kan ni fatta att det redan gått 5 år sen vi grundade NatVenture?! Det är helt otroligt hur snabbt 5 år har gått. I maj 2016 drog vi vår allra första kurs - mtbkurs för nybörjare och den kursen finns ännu med i vårt utbud och igår var sista kurskvällen för årets cyklister.   I maj 2016 höll vi vår allra första mtb-kurs för nybörjare.  Hösten 2016 guidade vi vår första vandring med övernattning i Rokua nationalpark. Tidig höstmorgon i Rokua. Wild Kids äventyrsläger skapade vi tillsammans med Ulrika första gången sommaren 2017. Nu är de årligen återkommande under höstlovet.  När jag var i tonåren minns jag hur pappa och jag satt hemma i köket i mitt barndomshem och funderade på vad jag skulle jobba med när jag "blev stor". I något skede pratade vi om att jag skulle bli vildmarksguide och pappa sa något i stil med "tänk om du skulle få jobba i vildmarken i Alaska" och där nånstans såddes nog ett frö till min dröm om att nån gång bli vildmarksguide. Vägen till att bli vi

Ledig dag i Dividalen nationalpark

Det känns nu som att vi kommit in i den andra ronden av vår vistelse här i Norge. Jobbet har börjat stabilisera sig och vi har nu två lediga dagar per vecka. Det betyder också att vi har mera ork att se oss omkring och utforska vår omgivning. Idag hade Jesper och jag ledig dag tillsammans och vi beslöt oss för att ta en dagstur på skidor i nationalparken Dividalen som inte ligger så långt borta från var vi bor. Dreggfjellet Finurliga infällda infoskyltar som berättar om områdets ekologi. Övre Dividalen nationalpark grundades 1971 och förstorades år 2006, den är hela 770 km² stor. Nationalparken har ett rikt djur- och växtliv och där finns speciellt många fågelarter. Det finns också många olika arter av rovdjur, men mest känd är parken för en av de tätaste populationerna av järv i hela Nordeuropa. Samerna har långa traditioner i Dividalen och namnet "Dividalen" kommer från samiskans ord "dievva" som betyder "en ganska rund, torr kulle"