Fortsätt till huvudinnehåll

Föreläsning i Nykarleby och Vasa

Hade någon sagt åt mig när jag gick i högstadiet att jag senare i livet med glädje skulle ställa mig upp framför en grupp med närmare 40 åhörare och föreläsa, så hade jag knappast trott på det. I tisdags höll jag en föreläsning i samarbete med Nykarleby arbis om vår vandring till Santiago de Compostela som vi gjorde för nästan två år sedan och jag gillade det. Jag är på inget vis någon fulländad föreläsare, men jag har märkt att jag gillar att prata om sådant som jag brinner för och det här med vandring är något jag verkligen gillar och känner att jag har rätt bra koll på.



Det var roligt att så många visade intresse för föreläsningen, just pilgrimsvandring till Santiago de Compostela verkar vara en sån grej som många drömmer om att göra. Jag hoppas jag kunde inspirera någon att förverkliga sin dröm om en pilgrimsvandring och jag hoppas de som redan var på gång fick några matnyttiga tips på vägen. Jag hade en supertrevlig kväll och det värmde att flera stycken kom med sån positiv feedback efter föreläsningen. Tack för den!



Nu vill jag också tipsa om en annan föreläsning med en helt fantastisk föreläsare - nämligen Anneli Pompe. Anneli Pompe är en svensk äventyrare som har bestiger höga berg och fridyker ner i havsdjupen. Jag hörde henne i Nykarleby hösten 2011 och blev då otroligt inspirerad. Det var hon som sådde det första fröet i mig att våga lite mera och ge mina drömmar en chans att bli verklighet. Jag har också läst hennes bok "Otroligt högt och extremt djupt" och den återkommer jag till alltid nu som då när jag behöver lite inspiration och motivation. Den handlar lika mycket om personlig utveckling som om höga berg och djupa hav.

Anneli Pompe.

Vill du bli inspirerad så kan jag varmt rekommendera denna föreläsning, Anneli Pompe föreläser på Academill i Vasa 21.3. Biljetter kan bokas via netticket. Tyvärr är jag själv ute på äventyr då, men hade jag varit hemma hade jag absolut bokat in detta datum i min kalender. Ta chansen och låt dig inspireras!

/Camilla


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tukaner, sengångare och papegojor

Idag var det meningen att vi skulle lämna San José och resa vidare, men en av våra väskor saknades ännu så vi var tvungna att stanna ännu en natt här. Vi har utnyttjat denna extra dag här mycket väl. Tillsammans med två belgiska tjejer, som bor på samma hostel, åkte vi iväg till Toucan Sanctuary en bit utanför San José. Där möttes vi av Leslie och hennes man som driver stället sedan 10 år tillbaka. Det hela började med att de startade ett rescue center för tukaner, men så småningom blev det flera och flera fågelarter och i dagsläget finns där också olika däggdjur. För 3 år sedan öppnades stället för turister för att underlätta den ekonomiska delen. Det är ingen liten verksamhet som drivs där, det finns över 100 fåglar och ca 20 däggdjur. Till alla dessa behövs inhägnader, mat och veterinärvård. Vi blev guidade runt på området och fick bekanta oss med alla djuren och Leslie berättade deras historia, hur de hamnat där och vi fick se bilder på hur de sett ut när de kommit dit. Skrämma

NatVenture 5 år!!

Kan ni fatta att det redan gått 5 år sen vi grundade NatVenture?! Det är helt otroligt hur snabbt 5 år har gått. I maj 2016 drog vi vår allra första kurs - mtbkurs för nybörjare och den kursen finns ännu med i vårt utbud och igår var sista kurskvällen för årets cyklister.   I maj 2016 höll vi vår allra första mtb-kurs för nybörjare.  Hösten 2016 guidade vi vår första vandring med övernattning i Rokua nationalpark. Tidig höstmorgon i Rokua. Wild Kids äventyrsläger skapade vi tillsammans med Ulrika första gången sommaren 2017. Nu är de årligen återkommande under höstlovet.  När jag var i tonåren minns jag hur pappa och jag satt hemma i köket i mitt barndomshem och funderade på vad jag skulle jobba med när jag "blev stor". I något skede pratade vi om att jag skulle bli vildmarksguide och pappa sa något i stil med "tänk om du skulle få jobba i vildmarken i Alaska" och där nånstans såddes nog ett frö till min dröm om att nån gång bli vildmarksguide. Vägen till att bli vi

Ledig dag i Dividalen nationalpark

Det känns nu som att vi kommit in i den andra ronden av vår vistelse här i Norge. Jobbet har börjat stabilisera sig och vi har nu två lediga dagar per vecka. Det betyder också att vi har mera ork att se oss omkring och utforska vår omgivning. Idag hade Jesper och jag ledig dag tillsammans och vi beslöt oss för att ta en dagstur på skidor i nationalparken Dividalen som inte ligger så långt borta från var vi bor. Dreggfjellet Finurliga infällda infoskyltar som berättar om områdets ekologi. Övre Dividalen nationalpark grundades 1971 och förstorades år 2006, den är hela 770 km² stor. Nationalparken har ett rikt djur- och växtliv och där finns speciellt många fågelarter. Det finns också många olika arter av rovdjur, men mest känd är parken för en av de tätaste populationerna av järv i hela Nordeuropa. Samerna har långa traditioner i Dividalen och namnet "Dividalen" kommer från samiskans ord "dievva" som betyder "en ganska rund, torr kulle"